Dag 9: Pushkar

In het hotel in Pushkar hadden we een klein ontbijt tot onze beschikking, de pannenkoek met chocoladepasta was dan wel weer erg goed gemaakt. We ontbijten altijd standaard met Chai wat ongeveer een verslaving is.

Gister hadden we de ghats en de Brahma tempel al bezocht en vandaag zijn we zelf door de plaats gewandeld waarbij we nog wat mooie tempels hebben bekeken. Ramon voelde zich wat minder en is daarna in het hotel gebleven. Ik heb nog een rondje gemaakt waarbij ik wat om de stad heb gelopen. Ik heb wat gegeten in een rustige plek in het centrum waar de complete keuken gericht is op gezond voedsel. Ik heb daar een gerecht met bruine rijst, groenten en kruiden op.

‘s Middags zijn we beiden met onze chauffeur naar een plek in de heuvels gegaan waar we een goed uitzicht hadden over het gebied. De heuvels liggen aan de rand van de Thar woestijn wat aan het wisselende landschap goed te zien is. De dag ervoor hadden we al kennis gemaakt met de apen die overal te vinden zijn. Op de heuvel waren ze ook en we hebben wat opnamen van ze gemaakt. We hadden ook uitzicht over de stad Ajmer dat rond een groot meer ligt en een half miljoen inwoners heeft. We hebben daarna nog een rondje door de stad gelopen waarbij we langs wat tempels zijn gelopen om foto’s te maken.

Daarna zijn we wat gaan eten in Pushkar en ‘s avonds ben ik nog even door de straat met winkeltjes gelopen waarbij ik Marcus (jongen uit Oostenrijk) weer tegenkwam. We hebben nog wat gedronken op één van de vele rooftop restaurants en daarna ben ik nog even bij hun hotel geweest waar we nog wat hebben zitten praten.

 • Ria Rietveld

  Fijn weer van je te horen.
  Veel plezier nog en een goede thuisvlucht, Ria

 • margriet

  Hoi Hugo, Fijn iets te horen/lezen! Je hebt heel wat gezien en nu is de vakantie bijna afgelopen. Tot vrijdag.
  Groetjes, mama

 • luit

  Ha eindelijk weer wat te lezen over de fantastische reis. Ik hoop nog veel foto’s te zien van wat jullie allemaal hebben gezien. Tot vrijdag.