Thailand, Laos & Cambodja 2014

Angkor Wat

In juli vertrek ik naar Bangkok voor een backpackreis door Thailand, Cambodja en Laos. In 44 dagen probeer ik zoveel mogelijk van de landen te zien waarbij er cultuur, natuur en architectuur voorbij komt.

Van het chaotische Bangkok naar de vele ruïnes van de oude steden als Ayutthaya, Lopburi en Sukhothai. Over ‘The Bridge on the River Kwai’ naar Khao Yai, één van de vele natuurparken van Thailand. Verder naar het Noorden met het oneindige aantal tempels in Chiang Mai tot aan de Myanmarese grens met de vele bergvolken waaronder de ‘langnekvrouwen’. Via Chiang Rai over de Laotiaanse grens met een motorboot de Mekong af naar Luang Prabang. Het aanschouwen van Tubing in Vang Vieng naar de hoofdstad Vientiane voor een portie Franse invloeden. Een voorproefje op Angkor (Cambodja) bij de Wat Phou vlakbij de Pakse waarna vervolgens een bezoek wordt gebracht aan het gebied van de 4000 eilanden in de mekong bij de grens met Cambodja. Verder naar de hoofdplaats Phnom Penh waar indrukwekkende museums en landschappen herinneringen aan de rode khmer oproepen. Via de kust bij Sihanoukville is het tijd om even van het tropische weer en de eilanden te genieten. Na de Bamboo train in Battambang reis ik met de boot af naar Siem Reap voor de zinderende ontknoping bij het complex van Angkor met zijn vele ruïnes en oude tempels. Terug naar Bangkok om nog die “One night in Bangkok” mee te maken.

    Ondanks dat er niets vast staat tijdens deze reis heb ik wel een globale planning  gemaakt van wat ik wil bezichtigen en hoe de reis eruit komt te zien. Je weet natuurlijk nooit wat je meemaakt onderweg en welke interessante plekken je tegenkomt.

    De komende weken kijk ik in drie delen vooruit naar de reis, gesplitst per te bezoeken land.